Et billede af SEO 2024

Hvad er SEO? Hjælp til søgemaskineoptimering i 2024

SEO, Search Engine Optimization, også kaldet søgemaskineoptimering på dansk, er øvelsen i at øge mængden og kvaliteten af besøgende til din hjemmeside, gennem organiske søgeresultater. Optimer dit website efter søgemaskiner, som Google, og bliv #1 i søgeresultatet, så du skaber synlighed, hos dine potentielle kunder.

I vores indlæg giver vi dig indsigt i, hvordan du arbejder med SEO optimering i 2024, samt konkrete tiltag, du kan implementere allerede i dag. Udforsk området for organisk trafik sammen med os, eller kontakt os uforpligtende, og få et oplæg på hjælp til dit arbejde med organisk optimering.

Hvad er søgemaskineoptimering?

Du har sikkert stiftet bekendtskab med forkortelsen før, nu hvor du har klikket dig ind på denne side. Men vi imødekommer alligevel SEO for begyndere. Så lad os for en god ordens skyld alligevel kort introducere, hvad det egentlig betyder. For hvad er definitionen på SEO?

SEO er en forkortelse for Search Engine Optimization, der på dansk betyder søgemaskineoptimering, som er lige præcis dét, dette handler om.

Når man arbejder med søgemaskineoptimering, gør man det ud fra formålet om at optimere en hjemmeside på søgemaskiner, der, for eksempel, omfatter Google og Bing.

Disse søgemaskiner, som er nogle af de mest brugte og bedste søgemaskiner, kigger på nogle overordnede punkter, man bør have for øje, hvis man, som virksomhed, ønsker at få sin hjemmeside til at rangere højt i de organiske søgeresultater i netop disse søgemaskiner. Sæt fut under din online marketing med en veludført SEO strategi.

Ved organiske søgeresultater forstås de resultater, der kommer frem lige under de øverst placerede Google Ads, som er betalte annoncer på Google.

Det er de placeringer, man kan opnå, med søgemaskineoptimering, hovedsageligt en Google optimering. De punkter, der er vigtige at arbejde ud fra, vil vi se nærmere på i næste sektion.

Hvorfor er søgemaskineoptimering vigtigt?

Men hvorfor er Google søgemaskineoptimering i Danmark egentlig så vigtigt? Det er det, fordi du med SEO hjælp sikrer en bedre placering på søgemaskinerne, end dine konkurrenter. Det giver dig bedre forudsætninger for, at kunden vælger dig frem for dine konkurrenter og burde være en del af din digitale marketing.

Grundig search engine optimization vil altså have en afgørende betydning for, om din hjemmeside får synlige Google-placeringer på de søgeord, dine kunder bruger i søgemaskinerne. Du kan ligeledes optimere det, som kaldes lokal SEO, der gør, at du kommer frem på lokale søgninger i dit område. Hvis ikke du selv har mod på optimeringen, kan du kontakte et SEO-bureau.

En strategi for søgemaskineoptimering er derfor virkelig vigtig at have kendskab til, hvis du ønsker at få og at bevare læsere på din hjemmeside. Google søgemaskineoptimeringen består af arbejdet med enten at komme højere op blandt søgeresultaterne, eller at bevare sin position, som én blandt de bedst placerede på, eksempelvis, Google.

Optimeringen er således af din hjemmeside på Google – du optimerer altså direkte for søgemaskiner og optimeringen af salg eller lignende kommer i anden række, da det først og fremmest er søgemaskinens (og dine læseres – det kommer vi til!) krav, du skal opfylde for at kunne lege med i topresultaterne.

Hvad er nyt på SEO-området i 2024?

Når man arbejder med SEO, er noget af det vigtigste faktisk, at man hele tiden holder sig opdateret på, hvad der foregår på området. Det nytter ikke noget, at man blot skriver et par tekster til sine hjemmesider, for dernæst at slippe taget fuldkommen. På den måde vil man nemt halte bagud, og det ville være ærgerligt, når nu man lægger meget arbejde i de specifikke tekster.

En god tommelfingerregel er at lave en søgning en gang om måneden, for hele tiden at forstå, hvad der sker på området. I denne artikel hjælper vi dig gerne på vej med gode råd og tips, når spørgsmålet “hvad er SEO” melder sig, men det er din opgave at sikre dig, at du hele tiden følger med tiden, så dine tekster kan rangere højt i søgeresultaterne.

Ifølge Search Engine Journal, er en af de mest omtalte emner inden for SEO i 2024, “User intent” - altså brugernes hensigt. Eksperterne mener, at man bør gøre op med nogle af de mere traditionelle måder at tænke SEO på, for her i 2024 har der været et øget fokus på brugerens adfærd og selve søge-intentionen.

Man bør gøre sig overvejelser om, hvad det helt specifikt er brugerne tilsigter at søge efter, for det handler om at have empati for brugerne og give dem en omfattende og hel oplevelse, der passer og lever op til netop den søgning, de laver.

Det er tid til at se udover de specifikke søgeord i deres rå form, for der skal i stedet drages indsigter fra dem, så brugerne får det skræddersyede indhold, de ønsker, ud fra den enkelte søgning.

Tre vigtige faktorer i udarbejdelsen af din SEO-strategi

Men hvordan er det så, man udformer en strategi, der resulterer i topplaceringer på Google? Og hvordan fungerer søgemaskineoptimering? Vi har både samlet information og tips til dig.

For at opnå fordelagtige placeringer, er der tre områder, der er vigtige at holde sig for øje. Områderne omfatter links, content og teknisk setup - også kaldet SEO pyramiden.

Arbejdet med links, content og teknisk setup beskriver den proces, man skal igennem, når man arbejder med optimering af sin hjemmeside.

Søgemaskineoptimeringen og tilhørende strategi skal nemlig betragtes som en igangværende proces, der kræver kontinuerlig opmærksomhed og arbejde – ikke som en opgave, man bliver færdig med. Du kan i det kommende derfor få dig en mindre SEO optimerings guide.

Hjælp til teknisk SEO

I bunden af SEO pyramiden finder du det tekniske set-up. Det tekniske aspekt i din Google søgemaskineoptimering er uhyre vigtigt, da det er hele fundamentet for hjemmesiden. Det er også det, der giver dig hele forudsætningen for, at du er synlig på søgemaskinen og kan blive fundet af dine nuværende og kommende kunder.

De vigtige tekniske punkter i en optimering af din hjemmeside, du bør arbejde med, i relation til dit SEO-arbejde, er hjemmesidens opbygning, strukturen på hjemmesidens indhold samt hele brugeroplevelsen, du tilbyder de besøgende.

Her er det relevant at udforme et meningsfuldt design, strukturere dine data og sikre en favorabel page speed, på såvel desktop som mobil.

Du skulle gerne stræbe efter en Health Score, der ligger så tæt på 100% som muligt. Så har du gjort et godt stykke arbejde i relation til at sikre, at de besøgende får den bedst mulige oplevelse ved besøget på din hjemmeside. Både PageSpeed og Health Score er strategi værktøjer, som du kan benytte dig af.

Men hvorfor er strukturen så vigtigt, når det kommer til search engine optimization, eller søgemaskineoptimering, på Google?

Det er det, fordi strukturen er afgørende for, at Google finder frem til dit indhold og vil give dig en plads på side 1.

Hvis du har nogle specifikke sider på din hjemmeside, som du finder vigtige, men som ligger 5+ sider (eller klik rundt) væk fra forsiden af hjemmesiden, vil Google typisk ikke vurdere dem som vigtige, eftersom at du ikke har gjort dem mere tilgængelige at tilgå. Giv dem derfor en kærlig hånd med søgemaskineoptimering.

En god huskeregel

En god huskeregel, og et vigtigt element i din SEO optimeringsguide, er, at det indhold, du ønsker skal rangere højt på søgemaskinen, ikke skal være længere væk end 3-4 led fra forsiden.

Mange virksomheder beskæftiger sig ikke indgående med det tekniske aspekt. Dette, fordi de typisk har købt deres hjemmeside. Men det primære fokus for webdesignere og webudviklere er ofte på det visuelle og funktionelle, når de designer en hjemmeside. Derfor nedprioriteres teknikken, fremfor visualitet og funktionalitet.

Det kan godt blive et problem, at teknikken ikke er fokuseret i lige så høj grad, som det visuelle og funktionelle. Så selvom din virksomhed har købt en hjemmeside, er du ikke sikret, at hjemmesiden er optimal, i forhold til hvad, der fungerer i søgemaskinerne. Tænk derfor i Google søgemaskineoptimering og SEO marketing hele tiden, hvis du vil rangere højt og nå din målgruppe.

Derfor skal du højst sandsynligt have det for øje og optimere på netop dét, når du arbejder med teknisk SEO. Husk derfor altid SEO pyramiden.

Når du skal vurdere og optimere hjemmesidens struktur, bør du tænke over, hvorvidt hjemmesiden er intuitiv i forhold til at finde rundt på den, og herunder om menu-baren giver mening.

Hvis det er svært for de besøgende at navigere på siden, er det højst sandsynligt også svært for søgemaskinen. Så hav en god og nem struktur in mente, samt et godt flow for struktureret data, når du laver search engine optimization. Kontakt endelig en SEO specialist, og spørg om råd og guide til dette, om nødvendigt.

Fart på

Men det er ikke kun struktur og struktureret data, der er vigtigt i teknisk SEO - det store fundament i SEO pyramiden. Indlæsningstiden på din hjemmeside er både umådelig vigtig for søgemaskiner og for læserne, der klikker ind på din hjemmeside.

Hverken søgemaskiner eller mennesker har særlig stor tålmodighed, og det er derfor en ret god idé at have styr på sin loadtid for alles skyld og for miljøets skyld så brugen af data dertil også mindskes.

Bruger du Google Page Speed til formålet og som hjælp, skal din hjemmeside gerne ligge på minimum 90.

Der findes flere SEO værktøjer til at finde ud af, om din hjemmeside loader for langsomt, men hvad gør man så, når man har indset, at hjemmesiden ikke lever op til hverken brugernes eller søgemaskinernes forventninger?

Man kan her gøre flere tekniske ting for at opnå en optimering af sin hjemmeside, som inkluderer følgende:

  • Komprimere billeder:

Filstørrelsen på billederne er for stor til, at siden kan loade hurtigt. Der findes mange forskellige værktøjer til at komprimere billeder, inden man lægger dem op på sin hjemmeside. Det er afhængig af, hvilken hjemmeside man har.

Bruger du WordPress, er der forskellige plugins, du kan installere for at dine billeder komprimeres automatisk, når de lægges op på sitet, som en lille hjælp.

 

Alternativt er der også hjemmesider, hvor man kan komprimere billeder – både gratis og betalte løsninger. Er dit billede mindre end 5 MB, er TinyPNG eller Squoosh.app nemme og gratis at benytte.

  • Tjekke server:

Det her kan ikke stå alene, og gør du brug af en hostingservice af god kvalitet, så burde dette ikke være et problem. Dog kan det ikke udelukkes for alle, at serverpladsen er ved at være fyldt op, hvis du har valgt en billig hosting-løsning.

 

Det er ikke et problem i sig selv at have en billig hosting, men vil du ind i Googles gyldne klub for topplaceringer, så skal du have en hostingservice, der kan garantere dig lynhurtig loadtid. Den gyldne klub har gerne loadtid på under et minut!

  • Overveje enventuel video med autoplay på hjemmesiden

Har du et toplækkert site med masser af effekter, hvor header er udskiftet med videomateriale, der kører i uendeligt loop for at fastholde læserens blik?

 

Det er et tungt arbejde for din hjemmeside at trække. Vil du igen gerne “up top”, så kan det være nødvendigt at overveje, hvor tunge filer din hjemmeside skal bære rundt på. Selvom det er blær, så skal det være ventetiden værd.

  • Minimere CSS og/eller scripts:

Har du et toplækkert site med masser af effekter, hvor header er udskiftet med videomateriale, der kører i uendeligt loop for at fastholde læserens blik?

 

WordPress kan du nogle gange fikse denne del med cache-plugins i både betalte og gratis udgaver, men det kan ske, at der skal lidt mere manuel oprydning til at fjerne overflødige scripts og CSS, der gør din hjemmeside langsommere.

Sørg for at skabe meningsfuldt indhold med søgemaskineoptimering

Det midterste element i SEO pyramiden er indhold. Hvad er SEO, når det kommer til udarbejdelse af content og hvordan kan mit indhold bidrage til Googles søgemaskineoptimering? Klar på lidt tips, hjælp og guide til, hvordan du skaber godt indhold, og derfor gode artikler?

Du kan, for eksempel, kommunikere informationer om eventuelle produkter i form af eksempelvis produktbeskrivelser, billeder, videoer og artikler. Og nu tænker du måske, at det lyder simpelt. Men det er det ikke altid.

For det første, bør det content, du lægger op på din hjemmeside, opfylde Googles terminologi vedrørende E-A-T, der omfatter ekspertise, autoritet og troværdighed.

Det er nemlig ud fra dette, Google bedømmer kvaliteten af dit content, samt dine tekster og artikler. Derudover skal kommunikationen konstrueres ud fra de forskellige søgeord, SEO keywords, dine nuværende eller potentielle kunder bruger, når de søger på søgemaskinen – altså deres intention bag søgningen. Så ram plet og forstå dine kunder, så opnår du god Google søgemaskineoptimering.

Godt og relevant indhold og artikler lyder altid lidt lettere, end det egentlig er – især når vi lægger oveni, at det lidt mere tekniske aspekt af søgemaskine-strategien skal oveni: at opnå de rette antal gentagelser af søgeordet og at indsætte interne links, så du ikke har virkelig velskrevet indhold og artikler med høj afvisningsprocent (eller bounce rate). Det ville være så ærgerligt at bruge tid på noget, der så alligevel ikke virker.

I arbejdet med at kortlægge brugernes søgeintention, og herunder din strategi, undersøger man, hvordan Googles SERP – der står for Search Engine Result Pages – tager sig ud. På den måde bliver man i stand til at udarbejde content, der stemmer overens med brugernes søgeintention og de relevante SEO keywords.

Når du har identificeret mønsteret i den måde, hvorpå din målgruppe foretager sine søgninger, så er du klar til at udarbejde en strategi og content-plan, der omfatter det indhold, din målgruppe søger på, på Google. Så er du et skridt længere i din SEO-strategi. Længere nede i artiklen gennemgår vi, hvordan du identificerer din målgruppes søgeadfærd, for at kunne ligge den helt rette strategi.

Linkbuilding

Øverste bær på toppen, i SEO pyramiden, er links. Et andet fokus i din strategi bør nemlig være på linkbuilding, som beskæftiger sig med at skabe autoritet til din hjemmeside via links.

Et vigtigt aspekt her er autoritet. Jo flere links, der peger på din hjemmeside, jo mere popularitet og autoritet opnår du.

Google placerer virksomheder med den højeste autoritet og det bedste indhold øverst i søgeresultaterne. Dette, fordi Google ønsker at give fordelagtige anbefalinger til brugerne, når de søger i søgemaskinen.

Det handler dermed om at skabe høj autoritet. Linkbuilding er altså utrolig vigtigt, og bør uomtvisteligt være en essentiel del af din strategi og bidrager væsentligt meget til din Google søgemaskineoptimering.

Men hvordan opnår man autoritet til sin hjemmeside? Det sker eksempelvis ved, at andre hjemmesider linker til din hjemmeside.

Disse links refereres også ofte til, som Backlinks. Derfor kan det godt betale sig at have noget godt content, der er værd at linke til.

Links skal forstås som anbefalinger fra andre. Når andre anbefaler dig via links på deres hjemmesider, så skaber det øget trafik til din hjemmeside.

Målet her er altså at få så mange anbefalinger fra autoriteter, der er meningsfulde og relevante, som muligt. Linkbuilding er derfor kunsten at ”bygge på” din hjemmesides SEO-autoritet via andres autoritet.

Man kan købe sig til sponsoreret indhold fra troværdige sider, hvor man linker til sin egen side, men det er vigtigt at huske, at man altid skal tænke troværdighed og relevans ind i både tekst og platform, der linkes fra.

Søgemaskiner er i dag tilpas intelligente til, at de gennemskuer ”tomme sider” med en masse eksterne links, der peger i øst og i vest.

Når man laver linkbuilding, skal man dermed have øje for, at Google i sidste ende ønsker at servere godt og relevant indhold, for sine brugere, og at alle betingelserne for søgemaskineoptimering også eksisterer ud fra dette perspektiv.

Dermed: Hvis dit tekniske setup og dit content opfylder brugernes krav og forventninger, vil du rangere højere på Google, jo flere relevante anbefalinger fra disse autoriteter, du har. Alt i alt er dette vejen til en hjemmeside, som vinder på det lange løb ved hjælp af søgemaskineoptimering.

Der findes både god og dårlig linkbuilding – lær at sortere

Ligesom med alle andre ting, er der både gode og dårlige links. Der, hvor man finder de bedste links, er hvor der opnås relevans for brugerne, hvilket giver den mest optimale Google søgemaskineoptimering. Og det er helt afgørende at skabe relevans, der fastholder brugerne.

Det er det, fordi Google måler på, når de vurderer, hvor du skal placeres i søgeresultaterne. Google måler på varigheden af brugerens besøg.

Få her lidt SEO hjælp og en guide til, hvordan du spotter og foretager dig god og dårlig linkbuilding:

God linkbuilding

Så god linkbuilding er, når du formår at skabe meningsfuldt content, andre finder relevant at dele på deres hjemmesider gennem et link, der fører deres besøgende ind til din hjemmeside.

Det er ikke helt ligegyldigt, hvem du linker til på din hjemmeside. Det er vigtigt, at du linker til autoritære sider med størst mulig trafik.

Derudover bør der desuden linkes til sider, der har indhold, som er relevant i forhold til det, du tilbyder på din hjemmeside.

Dårlig linkbuilding

I forhold til dårlig linkbuilding bør du være opmærksom på, at denne ikke bliver associeret som værende reklame.

Google bryder sig ikke om reklame, da de betragter det som spam. Du kan derfor risikere, at Google fjerner dine placeringer i søgemaskinen.

Derfor anbefaler vi, at du sørger for, at dit arbejde stemmer overens med reglerne og dette. Google har lavet en guideline, som du kan følge for at sikre dette.

Derudover skal du tænke kvalitet frem for kvantitet, når det kommer til at indsætte links i dine tekster. Undgå at anvende for mange links. Vælg i stedet links, der kommer fra hjemmesider af god kvalitet. Du rangerer væsentligt højere på søgemaskinen, når du har dette for øje.

Husk SEO optimering i din URL

Links skal forstås som anbefalinger fra andre. Når andre anbefaler dig via links på deres hjemmesider, så skaber det øget trafik til din hjemmeside.

Målet her er altså at få så mange anbefalinger fra autoriteter, der er meningsfulde og relevante, som muligt. Linkbuilding er derfor kunsten at ”bygge på” din hjemmesides SEO-autoritet via andres autoritet.

Man kan købe sig til sponsoreret indhold fra troværdige sider, hvor man linker til sin egen side, men det er vigtigt at huske, at man altid skal tænke troværdighed og relevans ind i både tekst og platform, der linkes fra.

Søgemaskiner er i dag tilpas intelligente til, at de gennemskuer ”tomme sider” med en masse eksterne links, der peger i øst og i vest.

Når man laver linkbuilding, skal man dermed have øje for, at Google i sidste ende ønsker at servere godt og relevant indhold, for sine brugere, og at alle SEO-betingelserne også eksisterer ud fra dette perspektiv.

Dermed: Hvis dit tekniske setup og dit content opfylder brugernes krav og forventninger, vil du rangere højere på Google, jo flere relevante anbefalinger fra disse autoriteter, du har. Du ser igen her at ved hjælp af Search engine optimization på Google kan du nå langt.

Hjælp til eksterne og interne links

Udover at få andre til at pege på dig via links, så er det også en god idé, at du, når du laver search engine optimization, peger på andre, eksterne hjemmesider på din side (fuldstændig som med linkbuilding).

Du vil dermed sidestille dig selv med andre ekspertkilder, og dermed guide de besøgende videre i deres søgning. Det betyder, at den besøgende ikke selv skal ud og bruge tid på at indfange mere information, og det giver en god brugeroplevelse.

Det er noget af det, søgemaskinerne gerne vil have for deres brugeres skyld og dermed et parameter for, at du opnår højere SEO ranking i Danmark.

Når du skal linke eksternt, så bør du være opmærksom på at linke til relevante, autoritære sider, som også er populære på Google.

Her er det også vigtigt at sørge for, at de ikke er ’kastet ind’, men sat som tydelige referencer eller hyperlinks i din tekst – som vi eksempelvis har gjort det i denne artikel. Indsæt links til anerkendte eksperter der, hvor det giver mening.

Derudover bør du sørge for, at du linker internt på din egen hjemmeside således, at dine undersider linker til hinanden. På den måde skaber du en rød tråd i alt dit eget indhold med interne links og skaber samtidig bedre forudsætninger for, at de besøgende bliver længere tid på din hjemmeside. Det giver bedre brugervenlighed idet navigationen på hjemmesiden forbedres, hvilket i den grad også bidrager til Googles søgemaskineoptimering.

Når du giver dine læsere/kunder/brugere mulighed for at klikke rundt på din side og giver dem forslag til at læse mere om forskellige emner, vil de mere eller mindre automatisk blive på din hjemmeside i længere tid og afvisningsprocenten på de forskellige sider, vil falde.

På denne måde, viser du søgemaskinerne, at der er mere at komme efter på din hjemmeside for dine og søgemaskinernes brugere, og søgemaskinerne kan dermed rangere din side derefter.

Så både interne og eksterne links bør være en stor del af dit SEO-arbejde.

Sådan identificerer du din målgruppes søgeadfærd

Det er uhensigtsmæssigt at udarbejde SEO strategi på dit indhold eller producere nyt content uden at have kendskab til din målgruppes søgeadfærd.

Du må derfor nødvendigvis søge viden om, hvad din målgruppes behov og ønsker i relation til dine produkter er. Først herefter er du klar til at udforme din strategi. Du kan kortlægge din målgruppes søgeadfærd på Google via en gratis SEO søgeordsanalyse.

En effektiv søgemaskineoptimering tager derfor udgangspunkt i forbrugerens adfærd digitalt.

Gennem denne finder du inspiration til nyt content, samt hvor du bør optimere det content, du allerede har udformet, så det stemmer overens med det, din målgruppe søger efter på søgemaskinerne.

Som del af din SEO hjælp, kan du lave en søgeordsanalyse af din målgruppes søgeadfærd i Google ved at følge disse tre steps:

Overvej hvordan du tror, dine kunder googler efter det, du tilbyder af produkter og løsninger

Anvend Search Console til at se, hvilke søgeord din hjemmeside har genereret organiske besøg på, og hvilke søgeord, der har medført eksponeringer til din hjemmeside

Gør brug af eksterne søgeordsværktøjer, der giver en indsigt i de søgeord, din hjemmeside endnu ikke er synlig på. Her kan du med fordel anvende Ahrefs.com eller Google Keyword Planner som start på din søgeordsoptimering.

Efter at du har lavet en søgeordsanalyse, bør du have et overordnet overblik over, hvilke søgeord der er vigtigst for din forretning at rangere på og hvilke landingssider, der bør optimeres eller måske endda oprettes, så du bliver synlig på populære søgninger indenfor dit ekspertområde. Google ved en del om dig og dine kunder.

Vi anbefaler at lave en meget struktureret indsats, hvor du grupperer dine søgeord udfra hvad din hjemmeside allerede rangerer på samt, hvilke områder der kræves en solid indsats på content- og muligvis også linkbuilding-området.

Når du skal udforme din strategi

Nu har du måske indset vigtigheden af det gode SEO-arbejde og sat dig for at udarbejde en strategi, men hvor skal du starte? Og hvad betyder initiativerne og arbejdet for min marketing? Det er en god idé at begynde med den tekniske del (bunden i søgemaskineoptimerings-pyramiden).

Dette fordi det er hele fundamentet for hjemmesiden og forudsætningen for, at du bliver fundet i søgemaskinen. Det er dertil også fundamentet for de tre taksonomiske niveauer i SEO pyramiden for søgemaskineoptimering på Google.

Det indholdsmæssige og det autoritære aspekt er som nævnt tidligere en proces, hvorfor der er tale om et løbende arbejde, der kontinuerligt testes og opdateres.

Det er i denne proces, du producerer indhold, tester om det fungerer og dernæst optimerer, hvor det er nødvendigt. Og det er i denne proces, at du skaber ekstern autoritet og troværdighed.

Det er også vigtigt at huske, at disse processer er kontinuerlige og arbejdet på dette område ikke bare stopper, fordi du har opnået en god plads i Googles søgeresultater.

Søgemaskineoptimering er et langvarigt forhold, som skal passes og plejes.

Dine konkurrenter vil sandsynligvis ikke bare lade dig sidde mageligt tilbage med din 1. plads, men forsøge at indhente dig på både content og autoritet.

Omvendt kan du også lade din hjemmeside inspirere af dine konkurrenter, der ligger i toppen af Googles søgeresultater i Danmark. Hvor meget har de skrevet, hvem linker de til, hvad skriver de om og hvilke interne links har de. Det er gratis inspiration, som er nemt at få adgang til.

Skab det gode førstehåndsindtryk

Endnu en ting, du bør have for øje, når du laver Google søgemaskineoptimering, er gode sidetitler og metatekster på søgemaskinerne, således at du fanger brugeren.

Første gang en bruger stifter bekendtskab med din virksomhed er i nemlig ved sidetitler og metateksten på søgemaskinen.

Sidetitlen er titlen på den tekst, brugeren har søgt på, og metateksten er den lille tekst nedenunder.

Det er altså ved sidetitlen og metateksten, at den besøgende vil førstehåndsbedømme din virksomhed og vurdere, om din virksomhed er relevant at klikke ind på.

Man kan derfor hurtigt ’tabe’ brugerens opmærksomhed til konkurrenten, i tilfælde af at konkurrenten har en bedre tekst.

Så da sidetitlen og metateksten er det første, brugeren ser, er det vigtigt, at teksten her er utrolig skarp og fængende og er derfor et vigtigt fokuspunkt i din søgemaskineoptimering.

Sidetitel og metatekst er også meget relevant i relation til Click Trough Rate, som referer til, hvor hyppigt brugerne vælger at klikke ind på din hjemmeside i stedet for dine konkurrenters. Du bør have en høj CTR, idet dette vil resultere i en højere SEO ranking på søgemaskinen.

Anvend SoMe til SEO

Der er et hav af muligheder for, hvordan du kan udføre din SEO strategi i Danmark.

Da SoMe generelt bliver anvendt i stor stil, kan det være værdifuldt at gøre brug af netop disse i sit arbejde med søgemaskineoptimering. Det er nemlig dermed et oplagt sted at ramme målgruppen.

SoMe giver også muligheden for at skabe meget forskelligartet content, og det gør, at du på forskellig vis kan engagere din målgruppe – alt efter hvordan din målgruppe bruger det pågældende medie og dermed på hvilken måde, du bedst muligt engagerer denne.

Du har garanteret set det på mange hjemmesider eller medier før, at hjemmesiden har en bjælke, menu eller footer med links eller ikoner, der fører dig direkte ind til virksomhedens sociale medie-platforme så som Facebook, LinkedIn eller en anden relevant platform.

Du har garanteret set det på mange hjemmesider eller medier før, at hjemmesiden har en bjælke, menu eller footer med links eller ikoner, der fører dig direkte ind til virksomhedens sociale medie-platforme så som Facebook, LinkedIn eller en anden relevant platform.

Du vil også opleve, at virksomheders sociale mediekonti ofte dukker op i søgeresultaterne, når du søger på dem, og netop derfor bør sociale medier også indgå i din indsats med søgemaskineoptimeringen på Google.

Det samme bør du gøre. Start dermed din sociale medie-udvikling på din egen hjemmeside.

Befinder din virksomhed sig ikke på disse platforme, bør du naturligvis starte med at oprette virksomhedsprofiler dér, hvor det giver mening for dig og dine brugere at være tilstede.

Derudover kan dine sociale medier også understøtte din troværdighed på nettet, da dine potentielle kunder kan se, at din virksomhed eksisterer flere steder og vedligeholdes på flere platforme.

Hvor skal din virksomhed være tilstede?

Når du har gjort det, så skal du i gang med at skabe meningsfyldt content og holde gang i aktiviteten på disse platforme, således at du engagerer de besøgende bedst muligt.

Alt afhængig af hvilken virksomhed, du har, bør du tage Facebook, LinkedIn, Pinterest, Instagram og Google Ads i betragtning, når du skal vurdere, hvilke platforme du vil markedsføre dig igennem og være synlig på.

Det er fordelagtigt at gøre brug af sociale medier i din Google søgemaskineoptimering, fordi du højst sandsynligt vil opnå et større salg, hvis du er synlig på disse platforme.

Sociale medie-platforme skaber nemlig forudsætningerne for, at du får folk til at linke og dele dit content.

Det er vigtigt at være tilstede flere steder for at give dine kunder den bedste brugerrejse for dit brand. Det handler om at gøre dit brand genkendeligt, og det gør du, ved at dine potentielle og eksisterende kunder ser og opdager dit brand flere steder.

Det er de forskellige touch-points, din kunde har med din ydelse eller produkt, som er vigtige for deres forståelse af dit brand. Disse touch-points er der, hvor brugeren møder dit brand. Det kan være alt fra på Instagram, Pinterest, Youtube, outdoor kampagner på busstoppested, reklame spot på TV2 og meget andet.

Dette mix kan både forstås og undersøges, gennem det man kalder mediemix og mediesynergi. Hvordan du skaber synergi, ensartethed og sammenspil, mellem dine platforme og steder, hvor du er til stede.

Som marketing bureau kan vi hjælpe dig med, hvordan du mest effektivt og bedst kan være tilstede online. Det er vigtigt for dig, at du vælger det helt rette bureau for dig, alt efter hvilke ønsker du har til din digitale marketing.

Vi er et datadrevent SEO bureau, som skaber resultater. Vi ved, hvad der virker, og baserer vores viden på data og vores videoproduktioner på faglighed og kreativitet. Vi er klar på at tage imod din case, og se hvad vi kan gøre for dig.

Hvor skal din virksomhed være tilstede?

Når du skal mestre denne optimerings disciplin, kræver det som tidligere beskrevet, at du hele tiden holder dig opdateret på de seneste udviklingstendenser samt hvad der gør sig gældende i forbindelse med søgemaskinernes rankings faktorer.Optimer din hjemmeside med søgemaskineoptimering

Search engine optimization kan betragtes som et hus der kræver vedligeholdelse, kærlighed og opmærksomhed, for at undgå forfald – en kontinuerlig og konstant igangværende proces. Søgemaskineoptimeringen kan derfor ikke anses som en opgave, man hverken skal eller kan blive færdig med.

Derfor er det vigtigt at oprette spændende indhold for målgruppen, men som samtidig kan findes af Google ved relevante søgninger – og dermed optimere din SEO-strategi. Såfremt der oprettes nyt indhold, der blot ligger på hjemmesiden uden at nogen rigtigt læser det, kan det i stedet tage fokus fra det indhold, der bliver læst og prioriteret af Google.

Dette betyder, at det indhold som Google ikke synes er interessant og som dine brugere ikke finder spændende, og derfor ikke klikker på hjemmesidens indhold, vil det betragtes som ”dødsvægt”. Dette har stor betydning for resten af din hjemmeside, som kan være med til at hæmme din klikrate (CTR) og din SEO ranking på Google.

Generere Google optimering salg?

Et spørgsmål vi ofte møder, i vores arbejde med organisk Google optimering er, hvorvidt det reelt set skaber resultater på bundlinjen at komme længere op i søgeresultaterne. Det korte og firkantede svar er, at det skaber minimalt resultater, før at du er helt fremme blandt top 3 på dine absolut vigtige søgeord.

Vores erfaring siger nemlig, at tæt på 90% af de organiske kliks, går til de top 3 - 5 øverst placerede på de enkelte søgeord. Med andre ord, så betyder det altså, at der ikke er særligt meget trafik tilbage til de domæner der ligger i bunden af søgemaskinens første side.

Hvad er CTR?

CTR, Click Through Rate eller klikrate, som benyttes i daglig tale, bruges til at måle hvor effektivt dine SEO-annoncer klarer sig i søgeresultaterne. Dette gælder uanset om der er tale om betalte annoncer eller organiske søgeresultater og dækker over hvor mange procent, der dagligt klikker sig ind på din hjemmeside frem for dine konkurrenter – som har stor betydning for hvor godt din hjemmeside klarer sig.

Hvis der eksempelvis har været 5 klik og 100 eksponeringer, er din. Det vil sige, at for hver gang dit søgeresultat bliver vist i Google 100 gange, er der fem der har klikket sig ind på dit website. Kan du i stedet blot optimere din CTR til 10 %, vil du altså få dobbelt så mange besøgende på dit valgte SEO-søgeord.

Hvad er CTR?

Det er et oplagt spørgsmål, med dertilhørende mange svar. Der er nemlig ikke et entydigt svar, da flere ting kan spille ind og have betydning for en høj CTR. Du kan dog sørge for,  at have et godt formateret annoncetekst og metatitel.

Det er denne, der i første omgang sikrer dig, at brugerne klikker på lige netop dit resultat frem for dine konkurrenters.

Det er altså enormt vigtigt, når det kommer til SEO hjælp og optimering, at have en opsigtsvækkende overskrift og en god salgstekst i din beskrivelse, da det er gennem disse, at du får flere kunder til butikken.

Fuldstændig som reklameskilte og anden tiltrækning som i fysiske butikker.

CTR og SEO resultater

Du kan tilgå dine resultater ved at have en Google Search Console-konto, som er kædet sammen med dit website.

Dette gør du let og enkelt med et simpelt tag, eller igennem en sammenkædning med din Analytics-installation.

Når du har klikket dig ind på Google Search Console, klikker du først på Søgetrafik og herefter på Søgeordsforespørgsler.

Til slut bliver du præsenteret for et billede med dine søgeord, visninger, kliks og CTR. Du kan tilgå dine resultater ved at have en Google Search Console-konto, som er kædet sammen med dit website.

Dette gør du let og enkelt med et simpelt tag, eller igennem en sammenkædning med din Analytics-installation.

Når du har klikket dig ind på Google Search Console, klikker du først på Søgetrafik og herefter på Søgeordsforespørgsler. Til slut bliver du præsenteret for et billede med dine søgeord, visninger, kliks og CTR.

Fodr Google med godt indhold og opnå en højere CTR

Som tidligere opsummeret er det vigtigt at skrive fængende, opdateret og iøjnefaldende indhold, når det kommer til at lokke brugeren til dit website –  og dermed opnå en højere CTR og dermed opnå en højere CTR og som led i din søgemaskineoptimering.

Men selvom SEO-tekster først og fremmest skrives til brugeren, er det alligevel umådeligt vigtigt at have Google for øje, da det er søgemaskinen, der i første omgang skal kunne læse, hvad indholdet handler om, før det overhovedet giver mening for brugeren.

Google forsøger altså at levere de mest præcise resultater, når vi søger på noget helt bestemt

SEO værktøjer der skaber resultater

Der er flere forskellige værktøjer til din søgemaskineoptimering og hjælp til dig og din rejse om at opnå en høj CTR og dermed rangere højt på Google.

Et eksempel på et visuelt værktøj er MorningScore, som kan vise dig, hvordan din sidetitel og metatekst kommer til at se ud på Google.

Derudover er det vigtigt at kende til Yoast som er et plugin til WordPress.

Yoast SEO-plugin til WordPress

Har din virksomhed en WordPress-hjemmeside, og gør du ikke allerede brug af søgemaskineoptimering, er en oplagt måde at komme i gang, ved at anvende Yoast.

Alle WordPress-sider skal bruge et plugin til søgemaskineoptimering for at rangere på søgemaskinernes lister og gøre virksomhedens hjemmeside så søgemaskinevenlig som muligt. Det hjælper Yoast med.

Yoast SEO tager hånd om de vigtigste aspekter inden for din søgemaskineoptimerings strategi og hjælper dig med at skabe indhold i verdensklasse. Pluginnet tager højde for både den tekniske søgemaskineoptimering samt optimering af selve indholdet af din tekst.

Pluginnet er hurtigt og intuitivt at bruge, og det betyder, at du kan bruge din dyrebare tid et andet sted.

Yoast er et fremragende plugin, fordi:

  • Pluginnet har lette og tilgængelige funktioner
  • Du kan nemt optimere på dit website, uden at du behøver at rode i koden
  • Værktøjet er tidsbesparende

Der findes både en gratis- og en premium-version af Yoast. Det gode er, at du langt hen ad vejen kan gøre brug af gratisversionen. Denne version af Yoast byder på en række funktioner, der omfatter følgende muligheder, hvor du bl.a. kan:

  • Analysere hvordan indholdet på dine sider klarer sig mht. søgemaskineoptimering
  • Undgå indeksering af side med Robots meta konfiguration
  • Undersøge din sides læsbarhed
  • Kategorisere dine sider

Vælg dit fokussøgeord

Dit fokussøgeord er det ord, du ønsker at rangere på og det ord, du vælger at optimere din side omkring.

Når du vælger dette søgeord, vejleder Yoast dig til, hvad du bør optimere på i dine tekster – fx i en tekst på en af dine undersider eller i et blogindlæg.

Du skal blot indsætte dit valgte fokussøgeord under ”Focus Keyword”, hvorefter værktøjet laver en gratis SEO analyse af, om du opfylder de krav, der skal til for at du har lavet en god optimering af teksten.

Analysér din sides indhold

Kravene til et godt udført og manglende arbejde med søgemaskineoptimering vil være opstillet i punkter, og der vil blive vist en grøn, rød, orange eller gul cirkel ud fra kravene, alt efter om de er opfyldt tilstrækkeligt.

Så optræder der et punkt, hvor der står en rød cirkel ud fra, er kravet ikke opfyldt. Kravene omfatter for eksempel, at dit søgeord skal være nævnt et specifikt antal gange, at din tekst indeholder links, at dit fokussøgeord indgår i overskriften samt i titel- og metabeskrivelsen.

Vi har nævnt det før, men det er særligt vigtigt, at din titel- og metabeskrivelse indeholder dit fokussøgeord, da det er disse, der kommer frem i søgeresultatet, når brugere søger på det, din virksomhed tilbyder.

Er dit fokussøgeord ”restaurant København”, bør du, så vidt det er muligt, skrive ordene lige efter hinanden. Lyder det ikke naturligt, kan du bryde dem op og i stedet skrive ”restaurant i København”.

Undgå indeksering af side

Der vil være ting på din side, som du ikke ønsker skal indekseres af Google, og som du dermed ikke vil rangere på i søgeresultaterne.

Det kunne for eksempel være, at du har en hjemmeside, hvor du sælger ebøger, og hvor du ikke ønsker at selve ebogen skal være tilgængelig på Google, fordi den besøgende først skal betale for den.

Der vil være ting på din side, som du ikke ønsker skal indekseres af Google, og som du dermed ikke vil rangere på i søgeresultaterne.

Kontakt os

Kontakt os endelig

Vi er altid klar til at hjælpe dig, om du har spørgsmål, feedback eller brug for et tilbud. Hvis din henvendelse drejer sig om hjælp til en løsning, du allerede har hos os, så send venligst en mail til Info@assistify.dk

Tak, fordi du kontaktet os. Vi vender tilbage til dig hurtigst muligt.

Information

Tlf: (+45) 20 71 02 89
Mail: Info@assistify.dk

Hverdage: 15:30 - 20:00

Weekender: 15:00 - 22:00

Følg os på:

Services

Kontakt

Adresse: Tranegårdsvej 70B

Tlf: +45 20 71 02 89

Email: Oscar@assistify.dk

Åbningstider telefon

Hverdage: 15:30 - 20:00

Weekender: 15:30 - 22:00

Kontakt mig

Adresse:

Tranegårdsvej 2900 Hellerup

Åbningtider telefon

Hverdage: 15:30 - 20:00

Weekender: 15:00 - 22:00

Cvr:

45521745

Info

Mine SoMe

Title

Copyright © 2025 Assistify.